Montage botanische kas Keulen

Middenin botanische tuin Flora in Keulen wordt een nieuwe botanische kas gerealiseerd. Ferross Staalbouw is verantwoordelijk voor het stalen casco van dit project. In het gebouw, met een oppervlakte van 3000 m2, wordt in totaal 250 ton staal verwerkt en bestaat uit ca. 80 gebogen stalen spanten. De profielen voor de spanten zijn maatwerk. Het project bestaat uit een U-constructie met drie gebogen kasconstructies. Het hoofdgebouw heeft spanthoogte van ca. 17m en een breedte van ca. 22m. De twee lagere vleugels hebben een spanthoogte van ca. 8m en een breedte van ca. 12m. Ferross is er trots op mee te mogen werken aan dit unieke project.

Opdrachtgever: Gebäudewirtschaft der Stadt Köln. Architect: Königs Architekten.

Lees meer over dit project: Botanische tuin – Keulen.

 

 

 

<Alle projecten>