Staalconstructie voor Camelot Campus 020 Amsterdam

Een leegstaand kantoorpand aan de Paasheuvelweg in Amsterdam wordt getransformeerd naar 57 woningen verdeeld over vijf verdiepingen met daarboven nog eens twee nieuwe verdiepingen voor parkeren. Omdat het om ouder pand gaat moet er verstevigd worden met een stabiliteitsconstructie om de belasting te kunnen dragen van de extra verdiepingen. Ferross Staalbouw levert hiervoor 225 ton staal.

Naast dit kantoorpand wordt een nieuw gebouw gerealiseerd met kantoren en 176 woningen, verdeeld over 16 verdiepingen. Op het nieuwe gebouw komt een groot dakterras.

De gebouwen benadrukken de entree van het transformatiegebied Amstel III gebied, een groot gebied langs het spoor tussen de Johan Cruijff ArenA en het Amsterdam UMC – Locatie AMC. Dit gebied verandert de komende jaren in een levendige stadswijk waar je plezierig kunt wonen, werken en recreëren.

Aannemer: Dura Vermeer
Architect: De Loods Architecten

 

 

<Alle projecten>