Ferross start met circulair bouwen

De klimaatverandering heeft onze aandacht. Bij Ferross Staalbouw investeren we in duurzame oplossingen en materialen, het verminderen van afval en een zo laag mogelijk energieverbruik. Alle dagen werken wij met staal. Wij zorgen ervoor dat onze stalen constructies duurzaam zijn en jarenlang meegaan.

Bij het verwerken van staal ligt onze focus niet alleen op nieuw staal, maar ook op gebruikt staal. Stalen onderdelen van bestaande projecten kunnen in sommige situaties worden hergebruikt. Op deze wijze draagt Ferross bij aan het circulair bouwen; een vorm van duurzaam bouwen.

Circulair bouwen
Dit jaar is Ferross gestart met het eerste project voor wat betreft het hergebruiken van staal. Een bestaande brug wordt verbreed. Stalen onderdelen van de brug zijn ter plaatse gedemonteerd. Deze worden in onze productiehal in Oss aangepast en in een iets andere vorm hergebruikt in hetzelfde project.

Wij zijn er trots op dat wij op deze manier onze steen kunnen bijdragen aan het circulair bouwen. Ieder project is uniek! Het hergebruiken van materialen leidt tot nieuwe ideeën en uitdagingen. We kijken uit naar wat de nabije toekomst ons te bieden heeft op het gebied van circulair bouwen. We denken graag mee in oplossingen samen met onze partners en opdrachtgevers.

<Alle projecten>