Nieuwe lasrobot Cobot geïnstalleerd

Kwaliteit en efficiency staan bij Ferross zeer hoog in het vaandel. We zijn daar dan ook dagelijks mee bezig. Om onze ambities waar te kunnen maken investeren wij geregeld in machines die ons daarbij helpen. Wij stellen graag onze nieuwste aanwinst aan u voor: de Cobot.

De Cobot is een flexibele, lichtgewicht en gebruiksvriendelijkheid lasrobot met een robotarm met zes afzonderlijke gewrichten. De Cobot wordt gebruikt aan een nieuwe lastafel (2m40 bij 1m20) en is uitgerust met een nieuw lasapparaat (EWM Titan XQ 400 puls).

Deze robot, de Universal Robot UR10, is de grootste in de UR-reeks en heeft een draagkracht van 10 kilo en een bereik van 1m30. De installatie is uitgevoerd met een lastoorts afzuiging. Wesley van Ophuizen, directeur-eigenaar, is blij met de nieuwe aanwinst: “De Cobot is gemaakt voor compacte seriematige halffabricaten. Daar hebben wij bij het verwerken van staal elke dag mee te maken in ons bedrijf.”

De Cobot is eenvoudig in te stellen en te programmeren. Daarnaast werkt hij uiterst precies met een nauwkeurigheid van 0,1 mm. Een mooie aanvulling op ons machinepark. De eerste producten zijn inmiddels gelast door onze nieuwe aanwinst. Half september starten we met een serie van 800 stuks.

Voor meer informatie of interesse kunt u contact opnemen met Wesley van Ophuizen: w.vanophuizen@ferross.nl of 06-30404936.

 

<Alle projecten>