Jonge lassers hebben de toekomst

Lassen is echt vakwerk en lassers zijn keihard nodig. Wil je lasser worden, dan is het handig om van tevoren een goed beeld te krijgen van het beroep. Bij Ferross vinden we het belangrijk om jongeren tussen de 8 en 16 jaar kennis te laten maken met lassen. Daarom zetten we geregeld onze deuren open voor toekomstige vakmannen en vakvrouwen. Zo nemen we elk voorjaar deel aan de Jongeren Bedrijven Dag Oss. Dit jaar vond dat plaats op 12 april; lees hier meer over deze geslaagde dag.  Ook doen we mee aan de ‘Week van de Techniek’; basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 zijn dan welkom om te komen kijken. In juni zijn we aanwezig op de Techniekdag Oss. Op dit soort dagen maken jongeren kennis met echt laswerk. Daarnaast bieden wij faciliteiten aan voor het geven van lascursussen aan jonge wagenbouwers van diverse carnavalsclubs in Berghem.

Lascursus voor carnavalswagenbouwers

Sinds 2016 biedt Ferross Stichting Carnaval Berghem de mogelijkheid om in het najaar gebruik te maken van onze productiehal en lasapparaten voor het geven van een korte cursus lassen aan jonge wagenbouwers van 11 tot 16 jaar. De cursus bestaat uit 1 theorieavond en 6 praktijkavonden. De jongeren leren dan veilig lassen, met als doel mooie en degelijke carnavalswagens te bouwen. Naast het lassen wordt geleerd hoe je op de juiste manier omgaat met gereedschap en materialen. Ook gaat de aandacht uit naar goede samenwerking. De cursus wordt afgesloten met een examenwerkstuk. Aan het einde ontvangen de deelnemers uit handen van de Prins en Adjudant een certificaat als bewijs van deelname.

Ferross-collega Danny van Erp zit in de commissie van de lascursus. Danny is erg enthousiast over dit initiatief bij Ferross: “Het is mooi om te zien dat de jongeren het interessant vinden om met de handen te werken en het lassen goed willen leren. Zo kunnen ze al op jonge leeftijd proeven aan het vak en het vakmanschap. Ze ervaren wat er allemaal bij lassen komt kijken en dat het een prachtig vak is, ook om er later je baan van te maken. Een van de cursisten uit het verleden is nu collega-lasser bij ons geworden. Daar doe je het voor!” Danny legt uit dat Stichting Carnaval Berghem Ferross erg dankbaar is voor het faciliteren van deze cursus. Op deze manier kan er met betere kennis aan carnavalswagens gebouwd worden. Aanmelden voor de cursus voor komend najaar kan nu al bij een van de carnavalclubs in Berghem.

Techniekdag Oss – 25 juni 2022

Op zaterdag 25 juni 2022 van 10.00-16.00 uur vindt de jaarlijkse Techniekdag Oss plaats. Iedereen is daar welkom om zich een beeld te vormen van het lasvak en diverse andere beroepen in de techniek. Er zijn veel doe-activiteiten. Ferross is ook aanwezig met een stand, waar onder begeleiding kennis kan worden gemaakt met het lassen. Ben je geïnteresseerd of ken jij iemand die wil leren lassen? Kom dan eens kijken.

Dag: zaterdag 25 juni 2022
Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Adres: Merwedestraat 15, Oss
Entree: Gratis, aanmelden is niet nodig.
Meer info: Techniekdag Oss

Interesse in werken / BBL / zij-instroom bij Ferross als lasser?

Heb je interesse om lasser te worden bij Ferross en wil je eens komen kijken of praten over de mogelijkheden? Dan ben je natuurlijk van harte welkom. Bel met Madelon van Casteren, HR-adviseur: (0)412-667600. Ze spreekt je graag!

 

<Alle projecten>