Medewerker aan het woord – deel 2

Vijftig enthousiaste collega’s werken bij Ferross samen om van elke staalconstructie een succes te maken. De kracht van Ferross zit vooral in onze mensen. We stimuleren interne groei en persoonlijke ontwikkeling.

In een drieluik vertellen drie medewerkers, Mark, Bas en Dennis, over de interne doorgroeimogelijkheden. De eerdere functie van Mark is overgenomen door Bas en Dennis bekleedt op zijn beurt de vorige functie van Bas. Zo vertelde Mark al eerder dit jaar in deel 1 over zijn groeikansen binnen ons bedrijf. Hieronder, in het tweede deel van dit drieluik, vertelt Bas over zijn functieverandering: van projectleider montage naar medewerker bedrijfsbureau.

Medewerker aan het woord – Bas van Rooij

Bas (43 jaar) kwam begin 2021 in dienst bij Ferross en startte toen in de functie van projectleider montage. Op de montageafdeling is het druk. Als projectleider montage ben je verantwoordelijk voor het goed laten verlopen van de montagefase van een project. Dat betekent het zorgdragen voor een goede bezetting, maar ook regelen dat de juiste spullen op de juiste plek zijn op het juiste moment. En dan gaat het niet alleen om materialen, bouten en moeren maar ook bijvoorbeeld om hoogwerkers. Hierdoor heb je met veel verschillende partijen te maken en veel factoren, waar je zelf niet altijd invloed op hebt. Dat maakt de functie zeer afwisselend en uitdagend, maar ook hectisch. “De hectiek op de afdeling montage vond ik niet fijn. Na anderhalf jaar concludeerde ik dat mijn functie minder goed bij mijn kwaliteiten paste”, vertelt Bas.

Interne sollicitatie

Toen Bas merkte dat hij niet goed op zijn plek zat, heeft hij niet overwogen om extern te solliciteren, maar intern het gesprek aan te gaan. “In het najaar van 2022 hoorde ik dat Mark wellicht de stap naar verkoper wilde maken. Ik heb veel samengewerkt met het bedrijfsbureau en wist dus al wat de functie inhield. Toen ik hoorde dat de functie eerst intern zou worden uitgezet heb ik er met Madelon (HR) over gesproken. Een mooie kans voor mij vond ik en besloot te reageren.” Bas vult tevreden aan: “Ik heb het heel goed naar mijn zin bij Ferross. Ik heb hele leuke collega’s om mee samen te werken. Fijn dat deze functie eerst intern is uitgezet en mooi dat ik daardoor kon doorstromen.”

De overstap

De overstap naar de nieuwe functie op het bedrijfsbureau is soepel verlopen. Bas voelde veel vertrouwen en steun vanuit Ferross. “Alle collega’s reageerden positief. Mark heeft het werk goed losgelaten en het inwerken verliep voorspoedig. Natuurlijk had ik in het begin wel vragen. Hiermee kon ik terecht bij Emiel, medewerker bedrijfsbureau. Mijn werk op de montageafdeling heb ik met een goed gevoel aan Dennis overgedragen.”

Hoe gaat het tot nu toe?

Bas werkte als projectleider montage al nauw samen met het bedrijfsbureau, dus hij wist wat hij kon verwachten. Inmiddels is Bas nu ruim een jaar werkzaam op zijn nieuwe werkplek en is content. “Het is een leuke en fijne functie. Ik ben overal mee bezig en er is veel afwisseling. Ik heb met iedereen in het bedrijf te maken en geen dag is hetzelfde”, vult Bas aan. “Voor mezelf ben ik blij dat ik deze positieve stap heb gezet. Ik heb de juiste beslissing genomen. Sommige dingen vind ik nog wel lastig, zoals het nesten van de platen en het onderhoud op de rit krijgen. Dat kost veel tijd en ik liep daarmee wat achter.” Op de vraag of Bas iets mist op deze nieuwe werkplek antwoordt hij: “Het naar buiten gaan. Ik was voorheen vaak op de projectlocaties te vinden. Het is echt mooi om te zien waar we met zijn allen aan werken.”

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Ferross en de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Madelon van Casteren (HR-adviseur): 0412 – 667 600 / m.vancasteren@ferross-staalbouw.nl.

Lees ook:
Medewerker aan het woord – deel 1 – Mark Schuurmans

Alle projecten>