Circulaire staalbouw

Over de hele wereld is staal het meest hergebruikte materiaal. Staal is dus duurzaam, gaat lang mee en is geschikt om te recyclen: herhaaldelijk hergebruiken kan zonder kwaliteitsverlies. De vraag naar nieuw staal wordt verminderd door te recyclen naar een nieuw staalproduct, met als voordeel: minder gebruik van natuurlijke hulpbronnen en minder energieverbruik in de staalproductie.

Circulaire staalbouw door Ferross

circulaire staalbouw

De gemiddelde levensduur van staal is 40 jaar of langer in de infrastructuur en gebouwen. Als staalbouwer dragen wij steeds meer bij aan circulair bouwen: bestaande stalen liggers worden ingekocht, verwerkt en toegepast bij nieuwe staalconstructies. Circulair bouwen heeft de toekomst. De HoutKern Bouwmethode is een voorbeeld van circulair bouwen. Deze methode is voor het eerst toegepast bij het project Natural Pavilion in Almere. Waarbij de funderingsbalken van circulair staal zijn.

Het recyclen van bestaande brugdelen is een ander voorbeeld van hergebruik: een bestaande brug moest worden verbreed. De stalen onderdelen van de brug zijn ter plaatse gedemonteerd en in onze productiehal in Oss aangepast en in een iets andere vorm hergebruikt in hetzelfde project.

Meedenken met circulair bouwen

Door circulair te bouwen met gerecycled staal werken we aan een beter milieu. Wij denken graag mee met de klant en zijn daarnaast een ervaren partner. Onze engineering is hierop ingericht en we kijken graag mee naar de mogelijkheden. Het hergebruiken van materialen leidt tot nieuwe ideeën en uitdagingen. Deze uitdagingen gaan we niet uit de weg.

Meer weten over bouwen met circulair staal?

Heb je interesse in het recyclen van staal voor staalconstructies of wil je meer weten over de voordelen? Neem dan gerust contact op met Wesley van Ophuizen (directeur): 0412 – 667 600 / info@ferross-staalbouw.nl

Sinds
1893

Eigen terrein
27.000 m2

Bebouwd
12.000 m2

Transport
via weg of water

Hijsvermogen
25 ton / hoogte 10 m