Ons verhaal

Van dorpssmederij met lokaal karakter naar een onderneming die nationaal en internationaal opereert, tot vooraanstaande partner in de staalsector. De geschiedenis van Ferross Staalbouw gaat terug naar 1893. In dat jaar werd de onderneming Nelissen opgericht.

1893 – Nelissen

Als 20-jarige jongeman verliet Martinus Nelissen in 1889 zijn ouderlijk huis in Mill om in Reek het smidsvak te gaan leren. In oktober 1892 begon hij een eigen smederij in Dinther en legde daarmee de basis voor 100 jaar Nelissen in de metaalindustrie. Nelissen kende 3 generaties die vorm hebben gegeven aan deze onderneming. De dorpssmederij was in het begin vooral plaatselijk georiënteerd. Later kreeg het bedrijf als constructiebedrijf een duidelijk regionaal karakter.

1988 – Nelissen van Gerwen

Door overnames en fusies is in 1988 de naam aangepast naar Nelissen van Gerwen. Het bedrijf werd onder gebracht in Nelissen Beheer. In de loop der jaren groeide ons bedrijf uit tot een nationaal en internationale onderneming. Tot 2016 is onder de naam Nelissen van Gerwen geopereerd. Tot op de dag van vandaag een begrip.

Lees hier het jubileumboek: 100 jaar Nelissen Beheer.

2016 – Ferross Staalbouw

Ondanks de grote naamsbekendheid was met ruim 120 jaar ervaring op zak de naam Nelissen van Gerwen inmiddels niet meer toereikend voor ons technisch hoogwaardige bedrijf. In 2016 werd de naam aangepast naar Ferross Staalbouw. De huidige naam doet eer aan ons specialisme in de staalbouw en laat zien waar wij voor staan: kracht, kennis en innovatie. De naam was een hele verandering. Wat onveranderd bleef: ons personeelsbestand en het vermogen om uitstekende staalbouw voor onze klanten te realiseren.

Ruim 125 jaar staalbouw-projecten

In meer dan een eeuw hebben we talloze projecten gerealiseerd in binnen- en buitenland, wereldwijd. We leveren aan diverse markten, o.a.: utiliteitsbouw, industriebouw, offshore, civiele en infra markt. Onze staalconstructies zijn terug te vinden bij: vliegvelden, scholen, bedrijfshallen, kantoren, loodsen, bruggen, stations, serres van botanische tuinen, tunnels, etc. Bekijk de actuele projecten op de projectpagina.

Thialf Stadion – Heerenveen

Liftschachten – Dubai

Amiri Botanic Garden – Kuwait

Martinus Nelissen


Dinther, hoek torenstraat – Dorpstraat. Op de lege plek stond bedrijf M. Nelissen


C.A. NELISSEN TUSSEN DE BETONMOLENS