Over Ferross

Ferross Staalbouw aan de Osse haven is de afgelopen decennia uitgegroeid van lokale smederij tot een nationaal en internationaal staalbouwbedrijf en is dé vakkundige partner voor staalbouw-realisaties. Met onze innovatieve grondslag en enthousiaste medewerkers voegen wij uw project graag toe aan onze lijst van succesvolle projecten in binnen- en buitenland. Ferross Staalbouw bestaat al meer dan 125 jaar en heeft het vertrouwen van vele vaste opdrachtgevers.

HENK VAN NISTELROOIJ (DIRECTEUR-EIGENAAR) (L) EN WESLEY VAN OPHUIZEN (DIRECTEUR-EIGENAAR) VAN FERROSS STAALBOUW

Your connection in Steel

U maakt bewust de keuze voor een staalconstructie. De realisatie kunt u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij hebben alle kennis en vakmanschap in huis om tot innovatieve ideeën te komen en deze om te zetten in professionele ontwerpen. Als betrouwbare partner zetten wij ons actief in om uw rendement te maximaliseren. Dankzij ons geavanceerde machinepark kunnen wij flexibel en efficiënt van productie naar montage manoeuvreren. Zo zijn wij in staat om in korte tijd uw projecten te verwezenlijken.

De kracht van Ferross Staalbouw

We zijn een belangrijke partner en werkgever in de staalbouwbranche. We doen wat we zeggen. Daarom streven we onderstaande kernwaarden na:

  • We hebben respect voor elkaar.
  • We zijn transparant en eerlijk naar elkaar.
  • We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen.
  • We werken samen en alles is bespreekbaar.
  • We werken met passie, gedrevenheid en plezier.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis gaat terug naar 1893. Als 20-jarige jongeman verliet Martinus Nelissen in 1889 zijn ouderlijk huis in Mill om in Reek het smidsvak te gaan leren. In oktober 1892 begon hij een eigen smederij in Dinther. Ca. 100 jaar later is de naam door overnames en fusies aangepast naar Nelissen van Gerwen: een begrip in de metaalindustrie. In 2016 werd de naam veranderd naar Ferross Staalbouw. De huidige naam doet eer aan ons specialisme in de staalbouw en laat zien waar wij voor staan: kracht, kennis en innovatie.

Van dorpssmederij met lokaal karakter naar een onderneming
die nationaal en internationaal opereert.
Een vooraanstaande en deskundige partner in de staalsector.

Lees hier ons verhaal: de geschiedenis van Nelissen, Nelissen van Gerwen en Ferross Staalbouw.

Ferross Staalbouw heeft kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan. Door de inzet van gekwalificeerd personeel en ons hoogwaardige machinepark streven wij ernaar om toonaangevend te zijn op dit gebied. Wij hebben de erkende expertise in huis om u tijdens het gehele traject te ontzorgen. In de uitvoering van onze werkzaamheden is veiligheid onze grootste prioriteit.

Certificaten

CE-Certificering: NEN-EN 1090-1 t/m EXC 3
Las-Certificering: EN 1090-2 tab B.1

Kwaliteit: NEN-EN ISO 9001 
Veiligheid: VCA**
Safety Culture Ladder, trede 2: Safety Culture Ladder 4.0
MVO: NEN-ISO 26000
Milieumanagementsystemen: NEN-EN ISO 14001 

Lees hier onze beleidsverklaring.

Sinds
1893

60
werknemers

27.000 m2
eigen terrein

12.000 m2
bebouwd terrein

25 ton
hijsvermogen

1.000 m2
conserveringshal

Uitvoeringsklasse
t/m EXC 3