Verduurzaming

Alle dagen werken wij met staal. Als vooraanstaand staalbouwbedrijf binnen de metaalsector focussen wij ons ook bewust op de belangen van mens, milieu en maatschappij. Wij zorgen er dan ook voor dat onze staalconstructies duurzaam zijn en jarenlang meegaan. Ons staal krijgt een zorgvuldige oppervlaktebehandeling. Ook recyclen we staal. Onze CO2-footprint vinden we belangrijk. Verduurzaming staat bij ons hoog in het vaandel. Het houdt niet op na het behalen van certificaat NEN-ISO 26000.

Duurzame afwegingen

Om een zo groot mogelijk duurzaam resultaat te behalen, maken wij bij iedere bedrijfsbeslissing de juiste duurzame afweging. Wij investeren in de toepassing van duurzame oplossingen en materialen, het verminderen van afval en een zo laag mogelijk energieverbruik. Zo liggen er op de daken van onze productiehallen en kantoren 3.400 zonnepanelen en zijn alle ruimtes van LED-verlichting voorzien. Intern werken wij aan energiebewuste houding van onze medewerkers, energie-neutrale werkplaatsen en we streven naar volledig digitaal werken, ook in ons productieproces. Tevens kijken we naar het verminderen van het energieverbruik van onze machines voor het bewerken van het staal. Daarnaast stimuleren we efficiënt autorijden. Bij ons kantoor kunnen elektrische auto opgeladen worden.

Op de inkoopafdeling volgen we de criteria van duurzaam inkopen van onder andere gerecycled staal en biobased coaten. Het zit het in onze genen om integer, legaal en ethisch te handelen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze verduurzaming? Neem dan gerust contact op met Wesley van Ophuizen (directeur): 0412 – 667 600 / info@ferross-staalbouw.nl.

 

Sinds
1893

Eigen terrein
27.000 m2

Bebouwd
12.000 m2

Transport
via weg of water

Hijsvermogen
25 ton / hoogte 10 m